Pod onim lagana mislim kako ne treba puno vremena, a ni sastojaka da bi se pripremila. Ja sam pravila malo veću količinu al za 1kg rajčice potrebno vam je:
4 žlice maslinovog ulja
4 režnja bilog luka (češnjaka)
2-3 grančice svježeg bosiljka
prstohvat soli i malo crnog papra
U dublji lonac staviti maslinovo ulje te kad se ugrije dodati rajčicu narezanu na krupnije komade. Dodati sol i papar te nakon što prokuha, smanjiti na nižu temperaturu. Kuhati sat i pol vremena uz miješanje.
Zadnjih 10 min ubaciti bosiljak i bili luk te poklopiti.
Nakon što se smjesa ohladi procijediti kroz cjedilo dobro miješajući da nam smjesa bude gusta. Pakirati u vrećice za zamrzavanje ili u manje posudice. Šalša vam može služiti za razne umake od mesa ili uz ribu , te za pizzu. Napomena: Kod kuhanja možete dodati još bilo koji začin, jer unatoč soli i papru nije prezačinjena.
Nadam se da ćete uživati!
Do sljedećeg posta pozdrav : )
No comments:
Post a Comment