Thursday, September 5, 2013

Predivni rujan

STME

Svako godišnje doba ima svoju čar, pa tako i ja kako koje dolazi volim ga na svoj način. Rujan je počeo divno. Obiluje lijepim danima, blagim vjetrom i puno planiranja za nadolazeću jesen. Vrt je tijekom srpnja i kolovoza pretrpio grozne vrućine i sad se pomalo oporavlja. Mnoge biljke nisu uspjele pokazati svoju punu ljepotu jer je sunce pržilo i dosta toga uništilo. ja se sad kao i svakog rujna pripremam za sadnju lukavičastih cvjetnica za proljeće.




Dok razmišljam gdje da što posadim obično se poslužim knjigama ili časopisima o vrtu. Znanja nikad dosta pa ujedno svake godine naučim nešto novo o nekoj biljci. Jesen je pred vratima i jako se veselim šuškanju lišća pod nogama, danima provedenim uz tople napitke, knjigu i dekicu, ali posao vezan za sadnju lukovica mora biti dobro isplaniran i napravljen. Kako bismo inače uživali u irisima proljeća!?








Uz home made muesli pločice s čokoladom i čašu čaja od đumbira, limuna s malo meda planiranje ide jako dobro. Zaista sve ide lakše uz malo slatkoga :). U sljedećem postu recept za navedeno.
Ugodan ostatak dana i do sljedećeg posta šaljem vam pozdrave

No comments:

Post a Comment