Monday, September 30, 2013

Još jedna kućna srećica

STME

Whiskey 1,5 mjesečna mješanka je nova srećica u našem domu. Udomili smo ju prije 10-tak dana iz jedne udruge za zaštitu životinja iz Zagreba. Već dugo želimo udomiti psa i odmah smo se odlučili da će to biti pas iz neke udruge ili azila, a kad smo prije 15-tak dana vidjeli sliku ove male kujice bili smo oduševljeni. Nije nam dugo trebalo odmah smo nazvali i dogovorili sve sa udrugom. Nakon četiri dana malena je bila kod nas :).



Prvu večer smo ju jedva doveli do u kuću jer je bila jako uplašena i nije se odvajala od auta. Skrivala se ispod i sumnjičavo nas gledala ta na svaki naš pokret bi se još više zavukla ispod. Na sreću imamo vrt koji je ograđen tako da se nismo bojali da bi mogla pobjeći na ulicu. Uslijedili su sati sjedenja na vlagi i hladnoći kako bi ju dovukli do njenog jastučića kojeg smo kupili prije par dana samo za nju. Moram priznati da je moj Dragi tu odigrao veliku ulogu te je do zadnjeg trenutka sjedio uz nju i naposljetku ju je i donio. Sjećam se da sam par puta pomislila kao će to biti nemoguće, jer je djelovala kao divlja životinja koja se boji svakog kontakta s ljudima. Dali smo joj jesti i piti te ju ušuškali u toplu dekicu jer je bila jako drhtala, što od straha što od hladnoće.
Tu sam večer provela na podu uz nju jer je bila cvilila i tražila da je netko uz nju. Sutradan je bila već malo bolje te je se već pomalo htjela igrati. A najviše se oduševila mojoj maloj L.



L. ju je hranila iz ruke i nudila joj svoje igračke, te su nedugo nakon toga postale prave prijateljice. Whiskey je još uvijek imala malo odstojanje od mene i muža pa smo se trudili svim silama da osjeti kako je dobrodošla i da će u našem domu biti jako voljena. 
Sad nakon 10-tak dana prava smo mala obitelj. Whiskey kao da nikada nije ni imala straha od nas i kao da je s nama od prvog dana. Kako je još malena šetnje još nisu za nju, al zato igre po vrtu su neizostavne. Stalno trči i istražuje svaki kutak vrta. Već ima i svoja omiljena mjesta u kojima nam se skriva.


Jako smo sretni što ju imamo, uživamo u svakom trenutku s njom. Nakon par dana strepnje na njoj se vidi sreća i opuštenost. Obožava se izležavati na svom jastuku te krasti igračke od L. i nositi u svoj kutak :). 
Naš dom je sad potpun, iako će tu sigurno biti još koja prinova :).

-Tonka-  




No comments:

Post a Comment